zondag 1 mei 2011

NPO start canon 60 jaar televisie

In 2011 bestaat de Nederlandse televisie 60 jaar. De publieke omroep staat uitgebreid stil bij de ontwikkeling van de televisie door de jaren heen en dat doen we met u! In de afgelopen 60 jaar zijn er vele programma’s op de buis verschenen. Welke van deze programma’s staan in uw geheugen gegrift? Waar keek u vroeger graag naar?
In het kader van 60 jaar televisie is het idee ontstaan om te komen tot een canon van 60 programmatitels. Het is een publiekscanon, dat betekent dat de Nederlandse bevolking bepaalt welke programmatitels er in de canon komen.
De canon is opgedeeld in 12 categorieën; talkshow, spiritualiteit, human interest, cultuur, drama, humor, kinderen/jeugd, muziek, amusement, actualiteit, diversen en sport. Voor elke categorie zijn 12 programmatitels geselecteerd waaruit het publiek kan kiezen. Uit elke categorie gaan in totaal 5 programmatitels door naar de uiteindelijke lijst van 60 titels, waaruit de canon bestaat. Mocht uw favoriete programmatitel ontbreken dan kunt u dit doorgeven. U gaat naar Mijn Programma op de site en geeft door welk programma ook opgenomen dient te worden in de canon. Als er heel veel verzoeken binnen komen met het desbetreffende programma dan wordt deze alsnog in de canon opgenomen.
De stemming van de canon loopt vanaf 1 februari. Elke twee weken komt er een nieuwe categorie bij. De laatste categorie wordt op 5 juli gepubliceerd. Daarna wordt de canon samengesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten