vrijdag 26 augustus 2011

Hilversum viert 60 jaar televisie met groots festival

Mediastad Hilversum viert in het weekend van 2,3 en 4 september 60 jaar televisie met het gratis te bezoeken Hilversum Media Festival. Vele studio´s openen hun deuren voor het publiek en de omroepen presenteren zich met spectaculaire attracties op het MediaPark.
Hilversum Media Festival begint op vrijdag met jazz in de Biersteeg en diverse optredens op de Groest. In het weekend barst het festival echt los. Overdag op zaterdag en zondag zijn er de Open Studio Dagen. Bezoekers kunnen dan een kijkje nemen in de keuken van de mediastad en de magie van radio en televisie van dichtbij beleven.
De zaterdagmiddag is ook van de publieke omroepen. Op het Omroepplein op het Mediapark zijn er tientallen activiteiten. Zo kunnen mensen Lingo spelen, de befaamde BZT-muur overwinnen, auditie doen voor EenVandaag of… in een auto bungeejumpen. Ook is onder meer de cast van SpangaS aanwezig voor een meet & greet.
De Kerkbrink wordt voor een dagje omgedoopt tot het Radioplein. Al om 9 uur in de ochtend begint de eerste uitzending. Bijzonder is dat er een doventolk aanwezig is bij de radio-uitzendingen, zodat iedereen van de uitzendingen kan genieten. Cappuccino, Spijkers met Koppen, RabRadio’s Popduel, Sander Guis en Sterren.nl zorgen voor een gevarieerd programma vol cabaret en muziekquizzen. Daarnaast zijn er optredens van onder andere Peter Koelewijn, Vinzzent, Gare Du Nord en Racoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten