woensdag 29 februari 2012

Spijkerhoek terug op het scherm

Vanaf zaterdag 3 maart brengt NostalgieNet de roemruchte dramaserie Spijkerhoek terug op het scherm. Eind jaren tachtig was dat dé grote hit op de Nederlandse televisie. Twee miljoen kijkers bleven wekelijks voor thuis om niets te missen van de intriges, geheimen en problemen van de families Starrenburg, van de Akker en Chaiavelli. De serie geldt onmiskenbaar als de moeder van alle Nederlandse soaps, met voor het eerst ook onderwerpen als drugs, seks en alcoholverslaving. Waar latere soaps hoofdzakelijk in de studio zijn opgenomen, zijn er in Spijkerhoek ook veel spannende buitenopnames te zien, o.a. gedraaid in het centrum van Amersfoort. Daar zetelt het kwade genius Gerard Verlinden, die als een kwade spin in het web de ene na de andere intrige voor z’n rekening neemt. Goed en kwaad, onschuld en raffinement, trouw en bedrog, sterk en zwak, het komt allemaal terug in Spijkerhoek.
Voor een hele generatie is deze spraakmakende serie van destijds al weer nostalgie.
Veronica zond de eerste twee series in ‘ 85 uit, RTL nam deze kraker voor de vier volgende seizoenen over. Zo werden Patty Starrenburg, Gerard Verlinden, Tony Beymer en Willy van de Akker vertrouwde namen en gezichten voor het grote publiek. Hoofdrollen waren er voor Marijke Veugelers, Hidde Maas, Mary-Lou van Steenis en Joep Sertons.
NostalgieNet zendt vanaf 3 maart ieder weekend op zaterdag- en zondagavond een aflevering uit. In totaal gaat het om 78 afleveringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten