dinsdag 12 juni 2012

Een Eeuw van Beeld en Geluid

Maandag 25 juni wordt het boek Een eeuw van beeld en geluid; cultuurgeschiedenis van radio en televisie in Nederland gepresenteerd bij Beeld en Geluid. Het boek bevat bijdragen van vooraanstaande historici op het gebied van de ontwikkeling van de Nederlandse radio en televisie. Het eerste exemplaar van het boek wordt overhandigd aan Marjan Hammersma, directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
'Een eeuw van beeld en geluid', onder redactie van Sonja de Leeuw, Huub Wijfjes en Bert Hogenkamp, plaatst radio en televisie in een cultureel-maatschappelijke context. De twintigste eeuw was een eeuw vol beeld en geluid. Niet alleen hoorde men geluiden die nog nooit waren gehoord maar het gebeurde via de radio ook op ongekende schaal. Televisie voegde daar nog eens een enorme hoeveelheid bewegend beeld aan toe. Wat was de invloed van die audiovisuele vloedgolf? Op het gedrag van mensen, op hun denken en hun gevoel? En wat betekenen technologische doorbraken als internet en de digitale media? Een eeuw van beeld en geluid geeft daarop een antwoord. 


Een eeuw van beeld en geluid is mogelijk gemaakt door het project Beelden voor de Toekomst en het Prins Bernard Cultuurfonds. De publicatie is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Beeld en Geluid en vijf universiteiten: Universiteit van Amsterdam, Universiteit Maastricht, Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten