vrijdag 10 augustus 2012

Eredivisie Live introduceert vliegende camera

Eredivisie Live gaat de competitie spectaculair van start. Tijdens de kraker van het openingsweekend aanstaande zondag tussen Ajax en AZ introduceert de voetbalzender als eerste in Nederland de 'Eaglecam' tijdens een Eredivisie wedstrijd. De 'Eaglecam' is een zwevende camera die door de lucht over het veld scheert, met spectaculaire beelden tot gevolg.
De inzet van de 'Eaglecam' is mogelijk dankzij een samenwerking met Endemol, Film Dynamics en Toprek Rigging. Het camerasysteem wordt bevestigd aan vier kabels en zweeft in driedimensionale bewegingen door de lucht, waarbij snelheden worden gehaald tot 36 km/uur. De wedstrijd wordt op deze manier nog intenser in beeld gebracht.
Eaglecam is een vergelijkbaar systeem dat de kijker kent van grote wedstrijden uit de UEFA EURO 2012 en UEFA Champions League. Het systeem is ontwikkeld door Film Dynamics en Toprek Rigging die hiervoor hun kennis op het gebied van camera support en hijstechnieken gecombineerd hebben. Pieter Bruin, Managing Director van Film Dynamics.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten