woensdag 7 november 2012

Nog steeds ruzie om afstandsbediening

Ruim de helft van de Nederlanders moet nog steeds flink discussiëren om zijn of haar favoriete programma te kunnen zien. Dat blijkt uit onderzoek van TUC, uitgevoerd onder meer dan 1000 respondenten. Als we het echt niet eens kunnen worden, gaat één van de gezinsleden vaak in een andere kamer tv kijken. Met tegenzin, want 45 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen kijkt liever televisie in de woonkamer, omdat het daar gezelliger is.
De meeste respondenten geven aan geen duimbreed toe te willen geven wanneer het om hun televisieavond gaat. Maar liefst 40 procent zegt voet bij stuk te houden als degene naast ze op de bank een ander programma wil kijken. En dat laatste komt bij 58 procent van de Nederlanders minstens één keer per week voor. De beste kans om toch je zin te krijgen, is voor zowel mannen als vrouwen hetzelfde: van alle respondenten die wel te overtuigen zijn, geeft 30 procent toe wanneer de ander voor iets lekkers zorgt.
We maken het vaakst ruzie om de tv met onze partner. Vijftig procent van de respondenten geeft aan dat zijn of haar grote liefde, ook meteen de grootste tegenstander is wanneer het gaat om de afstandsbediening. Bij 34% van de mannen verandert dat als Chantal Janzen naast ze op de bank kruipt. De blonde schone mag met alle liefde een avondje de baas over hun zapper spelen. Ook Lieke van Lexmond scoort goed: 26 procent van de mannen zou haar alles laten kijken wat ze wil. En de dames? Zij gaan meteen voor dubbel zoveel plezier met Nick en Simon!
Mannen zetten alles op alles voor -hoe verrassend- Studio Sport. Van alle ondervraagde heren, geeft 37 procent aan dat ze Tom Egbers & co niet willen missen. Vrouwen houden ook wel van een wedstrijdje, maar dan liever één waarbij stembanden gebruikt moeten worden: The Voice of Holland vinden ze met 22 procent van de stemmen het meest de moeite waard. Zou dit komen door al dat muzikale talent, of doordat ze bij TVOH kunnen genieten van zowel Nick & Simon als Marco Borsato?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten