donderdag 6 december 2012

Vrienden van Andere Tijden Sport

Liefhebbers van sportgeschiedenis kunnen in de eerste weken van het nieuwe jaar hun hart weer ophalen. De VPRO en de NOS schrijven sporthistorie op televisie met een nieuwe Andere Tijden Sport-trilogie.
De reeks begint op zondag 6 januari met het verhaal van de voormalige postbode Raymond van Barneveld, die door het winnen van het prestigieuze Embassy-toernooi de dartssport in één klap op de kaart zette. Zelf werd 'Barney' door die legendarische overwinning miljonair. Zondag 13 januari staan de amateurvoetballers van IJsselmeervogels uit Spakenburg centraal. De 'Vogels' haalden in 1975 maar liefst de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. Door deze prestatie werden ze gekozen tot Sportploeg van het Jaar. Op woensdag 16 januari volgt een extra lange special over de helse Elfstedentocht van 1963; vijftig jaar na dato wordt de wedstrijdtocht minutieus gereconstrueerd.
In het bijzijn van hoofdpersonen en makers gaat de nieuwe reeks donderdag 6 december (15.00 uur) in het Amsterdamse Olympisch Stadion in première. Tijdens deze informele Vrienden van Andere Tijden Sport-bijeenkomst, die wordt gepresenteerd door Tom Egbers, staat onder meer een 'sneak preview' met fragmenten op het programma. Ook geven de hoofdpersonen en de makers een toelichting op de totstandkoming van 'hun' aflevering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten