maandag 16 december 2013

Onthulling station Hilversum Media Park

Foto Jos van Zetten
Vanmorgen vroeg is station Hilversum Noord officieel omgedoopt tot station Hilversum Media Park. Dat is de nieuwe naam van het station met ingang van de dienstregeling 2014 van de NS. Het stationsnaambord is onthuld door regiodirecteuren De Vries van ProRail, Luiten van NS, wethouder Boot van de gemeente Hilversum, gedeputeerde Post van de provincie Noord-Holland en directeur Zwerver van het Media Park. Reizigers kregen een reep chocola met op de wikkel de naam Hilversum Media Park om dit feestelijke moment te vieren.
Het station Hilversum Media Park bestaat sinds 1974. Eerder heette het "Hilversum NOS" en vervolgens "Hilversum Noord". Na de opening van de loopbrug over het spoor, in 2011, hadden de gemeente en de eigenaar van het Media Park de wens om de stationsnaam om te dopen. Maar dat gaat niet zomaar. Een stationsnaam wijzigen brengt allerlei aanpassingen met zich mee achter de schermen.
En toen het eenmaal zo ver was, volgde de officieuze onthulling sneller dan verwacht. De nieuwe naamborden waren namelijk al opgehangen en een nieuwsgierige reiziger kon niet wachten om de naam al te onthullen. Dat was vorige maand. Maar het station is vandaag echt officieel omgedoopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten