dinsdag 1 juli 2014

Publieke omroepen mogen tot 2020 blijven uitzenden

Het Commissariaat voor de Media adviseert staatssecretaris Dekker van OCW negen omroepen een erkenning te verlenen voor de periode 2016-2020. Het betreft de samenwerkingsomroepen AVROTROS, KRO-NCRV, VARA-BNN en de zelfstandige omroepverenigingen EO, Omroep MAX en VPRO. Powned, WNL en HUMAN dienen volgens de toezichthouder in aanmerking te komen voor een voorlopige erkenning. Ook stelt het Commissariaat vast dat alle omroepen voldoende leden hebben om voor een erkenning in aanmerking te komen.

Het Commissariaat stelt vast dat alle aanvragers over voldoende leden beschikken om voor een erkenning in aanmerking te komen. Dat geldt ook voor de drie omroepen die een voorlopige erkenning hebben aangevraagd en over tenminste 50.000 leden dienen te beschikken. Nieuwkomer HUMAN telt 68.261 leden, terwijl Powned 51.609 en WNL 52.966 leden bezitten.

De toezichthouder constateert belangrijke kwaliteitsverschillen tussen de omroepen in het stelsel van de interne beheersing en het interne toezicht. Het Commissariaat zal de komende periode nauwgezet toezicht houden of de omroepen hun interne toezicht op het gewenste hoge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten