dinsdag 31 mei 2016

Henk Hagoort verlaat NPO

Henk Hagoort, voorzitter van de raad van bestuur, vertrekt per 1 september bij de NPO. Hij wordt dan bestuursvoorzitter van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Henk Hagoort heeft 24 jaar in verschillende functies binnen de publieke omroep gewerkt waarvan de laatste 8 jaar als bestuursvoorzitter van de NPO.

Hagoort begon zijn loopbaan ooit in het hoger onderwijs en zet zijn bestuurlijke carrière daar nu voort. ‘Zijn tweede en laatste termijn als bestuursvoorzitter bij de NPO loopt over 1,5 jaar af dus we begrijpen dat hij deze mooie kans niet voorbij laat gaan. Maar Hilversum zal deze verbindende bestuurder gaan missen,’ aldus Bruno Bruins, voorzitter raad van toezicht van de NPO.

Hagoort heeft in een turbulente periode van bezuinigingen en veranderend mediagedrag leiding gegeven aan de publieke omroep en zich met overtuiging ingezet voor een pluriforme publieke omroep van en voor alle Nederlanders. Samen met zijn collega-bestuurder Shula Rijxman heeft hij ingrijpende veranderingen doorgevoerd waaronder de introductie van het merk ‘NPO’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten