maandag 23 mei 2016

Nominaties De Lokale Omroep Awards 2016 bekend

Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor De Lokale Omroep Awards 2016, de jaarlijkse prijs voor de beste producties van de publieke lokale omroepen. Er zijn 25 genomineerden in de categorieën: Radio, Televisie, Crossmediaal, Presentatietalent, Nieuws en Actualiteiten.

In totaal zijn er 225 programma's van 82 verschillende lokale omroepen ingezonden. Het percentage deelnemende omroepen is daarmee gelijk aan vorig jaar.

Lokale media verwoorden de stem van de bevolking maar zijn ook de waakhond van de lokale democratie. Daarom is een goede nieuwsvoorziening in de regio zo belangrijk. De lokale omroepen pakken hierin duidelijk hun rol.

De genomineerde programma's zijn niet alleen inhoudelijk sterk en origineel maar de jury is dit jaar zeer te spreken over camerawerk en montage. Hierin is duidelijk een groei te zien. Radio is nog steeds een belangrijke kweekvijver voor jong talent. Ook dit jaar heeft de jury weer nieuwe talenten ontdekt die met de juiste begeleiding en coaching een mooie toekomst in de media kunnen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten