woensdag 24 augustus 2016

Shula Rijxman nieuwe voorzitter NPO

Shula Rijxman (56) wordt per 1 september 2016 benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO. Daarmee volgt zij Henk Hagoort op die na acht jaar vertrekt bij de NPO. Shula Rijxman was de afgelopen vijf jaar bestuurder van de NPO met radio, televisie en marketing in haar portefeuille. Onder haar aansturing is het NPO-merk geïntroduceerd op alle publieke radio- en televisiezenders en is het NPO-fonds voor films en documentaires gelanceerd. Daarnaast maakt ze zich sterk voor jong talent en meer diversiteit bij de publieke omroep.

Voordat zij bij de NPO aan de slag ging, was Shula Rijxman CEO van productiemaatschappij IDTV. De nieuwe voorzitter is met een positief advies van de OR en de COR benoemd.

Volgens Rijxman is de publieke omroep belangrijker dan ooit. 'In totale onafhankelijkheid geven we vorm aan onze veelkleurige samenleving. En laten we ons publiek ook de andere kant van het verhaal zien. Die diversiteit brengt alleen de publieke omroep. En die verbindende rol in onze samenleving wil ik samen met de omroepen en de programmamakers blijven vervullen. Juist nu!'

Vooruitlopend op de benoeming van de twee andere bestuurders is per 1 september een interim-bestuurder aangesteld; Frans van Westen. Hij zal zich de komende maanden met name richten op de bedrijfsvoering van de NPO. Frans van Westen was eerder werkzaam bij de NPO als interim directeur Financiën en bestuurscontroller. De verwachting is dat eind 2016 het NPO-bestuur is samengesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten