woensdag 9 november 2016

Burgemeester Broertjes: ‘Hilversum moet mediastad blijven’

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum zegt dat het nodig is om te blijven tamboereren dat Hilversum Mediastad is. Volgens het Economic Board Gooi- en Vechstreek dreigt het Gooi een reservaat te worden ten opzichte bruisende metropoolregio Groot Amsterdam en zijn ‘drastische maatregelen’ nodig.

De media maken momenteel het belangrijkste deel van de werkgelegenheid in de regio uit, maar de sector staat zwaar onder druk. Tv-producent Blue Circle vertrok een jaar geleden naar Amsterdam, recentelijk deed ook muziekbedrijf Sony dat en RTL wilde aanvankelijk eveneens uit Hilversum weg.


Oud-journalist Broertjes zegt tegen Spreekbuis te willen werken aan Hilversum 2.0. ‘De omroepen krijgen ook een andere positie, de Netflixen van deze wereld staan in de rij. De nieuwe digitale ontwikkelingen gaan aan ons voorbij. Daarom spreek ik nu over ‘crossmediastad Hilversum’. We moeten verbindingen leggen met prachtige bedrijven als MediaMonks, daar heeft niemand ooit aandacht aan besteed, maar ze zitten er al 12 jaar. We kunnen niet anders dan verbinden, anders verdampt het uiteindelijk en is Hilversum over 10 jaar helemaal niet meer de Mediastad.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten