maandag 24 oktober 2011

Legendarische tv spellen weer bij Beeld & Geluid

Beeld en Geluid zet tijdens de herfstvakantie (15 t/m 30 oktober) de drie legendarische televisiespellen uit het zomerprogramma vanwege grote populariteit nogmaals neer. Ook is het voor bezoekers de laatste kans om in de tijdelijke tentoonstelling de RetroQuizShow te spelen. Tijdens de herfstvakantie is de Beeld en Geluid experience ook op maandag (17 en 24 oktober) geopend.
De wiebelige Toren van Pisa uit Ron’s Honeymoonquiz, Peter Jan Rens’ Doolhof uit Labyrinth en de gevreesde zenuwspiraal uit de 100.000 Gulden Show van Marc Klein Essink staan in de herfstvakantie nog een keer opgesteld in de grote hal. Zenuwslopende spellen waarbij de kijkers thuis met ingehouden adem op de bank zaten. Bij Beeld en Geluid is het mogelijk zelf te testen hoe moeilijk of makkelijk deze spellen zijn. Meer informatie over de herfstprogrammering is te vinden op www.beeldengeluid.nl.
In een echte televisiestudio met een decor vol glitter en glamour herleven de grote zaterdagavond-spelshows van weleer. Virtuele quizmaster Erik van der Hoff neemt bezoekers mee langs 60 jaar winnen en verliezen: de prijzen, de vragen, de kandidaten en de presentatoren. De studio was de hele maand september nog te zien als het decor van het AVRO programma Licht Uit Spot Aan, en is nog tot en met zondag 30 oktober te bezoeken.
Beeld en Geluid ontving vanmorgen vroeg overigens zijn miljoenste bezoeker. Meester Fred van der Meer van Openbare Basisschool Sprinkels uit Meppel bracht met 45 leerlingen een bezoek aan de experience en werd compleet verrast. Uit handen van Erik van der Hoff, gastheer in de tijdelijke tentoonstelling van Beeld en Geluid, kreeg hij een waardecheque voor een leven lang gratis toegang tot de experience.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten