dinsdag 24 mei 2011

Omroepsters verzameld in boek

Vanaf 25 mei verkrijgbaar: Goedenavond Dames en Heren (Boek + DVD). De uitgave is een nostalgisch en tegelijkertijd verrassend weerzien met de gezichten van onze nationale televisiegeschiedenis: de omroepsters.
Kent u hen nog? De omroepers van het eerste uur zoals Karin Kraaykamp, Tanja Koen, Verti Dixon, Ageeth Scherphuis en ‘tante’ Hannie Lips? Het zijn nog steeds begrippen bij de vroegste televisiekijkers. We zijn ons er misschien niet van bewust, maar hun gezichten en de gezichten van de omroepers die hen opvolgden, zijn in het collectief geheugen gegrift.
Gedurende vele decennia hebben meer dan honderd gastvrouwen en gastheren de avondjes televisie geopend, televisieprogramma’s aangekondigd of ons vriendelijk om geduld gevraagd bij storingen. Hun gezichten waren, net als de logo’s of begintunes, verbonden met de omroepen. Iedere dag kwamen omroepers de woonkamer binnen en leidden de kijkers door de programma’s.
Sommige omroepers hebben indrukwekkende mediacarrières opgebouwd, denk aan Astrid Joosten, Caroline Tensen, Anita Witzier, en ook Humberto Tan en Arie Boomsma. Zij zijn nog altijd in beeld, terwijl andere omroepers geruisloos van het scherm verdwenen. In de jaren negentig namen de meeste publieke omroepen afscheid van hun “levende visitekaartjes”. Ondanks de grote populariteit van de omroepers bij de kijkers, is er voor dit bijzondere vak zelden aandacht geweest.
Goedenavond Dames en Heren is een eerbetoon aan alle omroepers en een prachtig kijk- en leesboek voor iedereen die herinneringen aan de omroepgezichten wil ophalen. Met een voorwoord van Sonja Barend, zelf ook ooit begonnen als omroepster. Plus een dvd met 50 minuten uniek beeldmateriaal.

Goedenavond Dames en Heren
Gezichten van de Nederlandse Omroep
Gebonden 128 pagina’s met DVD
ISBN 9789460680540
Release 25 mei 2011
Release voor IPAD - Tablisto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten