dinsdag 31 mei 2011

Toren van Pisa en Zenuwspiraal

Beeld en Geluid zet tijdens de zomervakantie (8 juli t/m 31 augustus) legendarische televisiespellen in de spotlights. Bezoekers kunnen zelf verdwalen in het doolhof uit Labyrinth, de Toren van Pisa uit Ron’s Honeymoonquiz in evenwicht houden of de zenuwspiraal uit de 100.000 Gulden Show proberen.
Bezoekers kunnen maar beter competitief ingesteld zijn deze zomer bij Beeld en Geluid. Het doolhof uit Peter Jan Rens’ programma Labyrinth was zenuwslopend. Op speciale rubberlaarzen moest de finalist op aanwijzing van zijn partner door een doolhof lopen zonder de lijnen te raken. Ook bij de zenuwspiraal uit de 100.000 Gulden Show met Marc Klein Essink en de wiebelige Toren van Pisa uit de finale van Ron’s Honeymoonquiz, zaten kijkers met ingehouden adem op de bank. Bij Beeld en Geluid is het de hele zomervakantie (van 8 juli t/m 31 augustus) mogelijk zelf te testen hoe moeilijk of makkelijk deze spellen zijn. Meer informatie over de zomerprogrammering is te vinden op www.beeldengeluid.nl/zomerprogrammering.
Op 2 oktober 2011 bestaat de Nederlandse televisie 60 jaar. Beeld en Geluid brengt ter gelegenheid daarvan een jaar lang een speciaal programma onder de titel Heb je dát gezien! De RetroQuizShow – een tentoonstelling over 60 jaar winnen en verliezen vormde in februari de aftrap. In een echte televisiestudio met een decor vol glitter en glamour herleven de grote zaterdagavond spelshows van weleer. Virtuele quizmaster Erik van der Hoff neemt bezoekers mee langs 60 jaar winnen en verliezen: de prijzen, de vragen, de kandidaten en de presentatoren. Deze tentoonstelling is nog t/m 31 oktober te bezoeken.
Alle extra programma-onderdelen tijdens de zomervakantie, zijn gratis voor de bezoekers van de Beeld en Geluid experience. Toegangsprijzen: volwassenen €14,00, kinderen 6 t/m 12 jaar €8,00, kinderen t/m 5 jaar gratis. Tijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten