maandag 20 juli 2015

Jack van Gelder nieuwe presentator Sport1

Jack van Gelder wordt met van ingang 15 september de nieuwe presentator van de studio uitzendingen op Sport1. Van Gelder zal in ieder geval de presentatie rondom de UEFA Champions League en de EK kwalificatiewedstrijden voor zijn rekening nemen. Daarnaast treedt hij in de weekeinde veelvuldig op als gastheer van het programma 'Sport1 Studio'.

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport, op de transfer van Van Gelder, zegt: "Het is buitengewoon jammer dat Jack vertrekt. Hij is één van onze gezichtsbepalende presentatoren en we wilden hem dus ook niet kwijt. Juist daarom hebben we onlangs nieuwe afspraken gemaakt tot ruim na Jacks 65e verjaardag. Hij kiest nu echter alsnog voor een nieuwe uitdaging. In voetbaltermen zou je kunnen zeggen dat wij in de spreekwoordelijke nadagen van zijn loopbaan nog een prachtige nieuwe meerjarige overeenkomst hadden gesloten, maar dat er ineens een bod uit Qatar kwam waar Jack geen 'nee' tegen kon zeggen. Zoiets kan. Jack heeft bijzondere dingen voor de NOS gedaan; memorabele televisie en vooral ook radio gemaakt. En dat gaan we missen. Maar dat geldt ook voor Jack, zoveel is zeker. Wij zijn Jack van Gelder dankbaar voor al die mooie jaren en tegelijkertijd gunnen we hem een koninklijk vertrek en wensen we hem alle succes toe bij zijn nieuwe club.”

Jack van Gelder (1950) is voor het laatst te zien en te horen bij de NOS tijdens de EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal met respectievelijk IJsland (3 september) en Turkije (6 september). Zijn laatste Studio Voetbal presenteert hij op zondag 31 augustus.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten