dinsdag 29 mei 2012

Beeld en Geluid stopt met organisatie Beeld en Geluid Awards

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid heeft afgelopen week besloten te stoppen met de organisatie van de Beeld en Geluid Awards. De enige televisievakprijs in Nederland, die door vakgenoten aan vakgenoten werd toegekend, bestond vijf jaar. In zeven categorieën werd de prijs uitgereikt. Daarnaast werd jaarlijks de oeuvreprijs uitgereikt. Afgelopen jaar was dat aan programmamaakster Ireen van Ditshuyzen.
Algemeen directeur Jan Müller: “Helaas werd het de laatste jaren steeds moeilijker de benodigde financiering rond te krijgen. De kosten stegen, het aantal sponsors nam af en nieuwe financiers dienden zich helaas niet aan. Voor ons reden om ons te bezinnen op de toekomst. In deze tijd van bezuinigingen zagen wij ons genoodzaakt onze prioriteiten bij onze kerntaken te houden. Het organiseren van zo’n groot event als de Beeld en Geluid Awards maakt daar helaas geen deel meer van uit. Wel blijven wij om het jaar de Beeld en Geluid Oeuvreprijs uitreiken, omdat wij het van belang vinden dat er een televisiemaker voor zijn of haar werk gelauwerd wordt door collega’s uit het vak.”
“Mede dankzij de inzet van velen konden wij programmamakers een prachtig evenement bieden. Een podium waar vakgenoten kritisch elkaars werk beoordeelden, maar ook hun waardering naar elkaar konden uitspreken. Na vijf jaar kunnen wij met trots vaststellen dat de Beeld en Geluid Awards zijn uitgegroeid tot een begrip in Hilversum en daarbuiten. Daarom hopen wij ook dat een andere organisatie zal opstaan om deze mooie vakprijs te continueren. Wij zullen onze medewerking daar met alle plezier aan verlenen, aldus Jan Müller.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten